Rok 2013 bude pre zlato extrémne pozitívne

14.02.2013 17:24

Die Deutsche Bank v minulých dňoch spresnila svoje prognózy týkajúce sa vývoja ceny zlata v nasledujúcom polroku a taktiež v budúcom roku. Podľa aktuálnych prognóz by sa cena zlata mala v 2. polovici tohto roka vyšplhať na priemernú cenu 1.726 dolárov za uncu. Čo sa ale týka budúceho roku, tak tam prognózy ešte optimistickejší. Pre rok 2013 sa odhaduje rekordný nárast ceny zlata na priemerných 2.050 dolárov za jednu uncu.

Z týchto čísel vypliva, že Die Deutsche Bank očakáva nárast ceny v porovnaní s tohtoročným vývojom o celých 25%. Tieto nadmieru pozitívne informácie priniesol v minulých dňoch Fox Business News.

Za dôvod tejto priaznivé prognózy je uvádzaná tzv tichá erózie hodnoty dolára, na ktorú bude cena kovov reagovať "po svojom". Ďalším indikátorom je celosvetové zhoršenie hospodárskej situácie a strata dôvery ľudí v bankové inštitúcie, ktoré sa nástupom bezpečnejšie investície do drahých kovov dostávajú medzi čakateľov. Stále viac ľudí totiž prestáva svoje ušetrené peniaze automaticky ukladať do bánk a vyhľadáva alternatívne a atraktívnejšie formy zhodnotenia.